Na jubilejnom ročníku Rallye Tatry sa zúčastnia aj bývalí víťazi

22.07.2013 Poprad

Poprad 22. júla (TASR) - Už o štyri dni zaburácajú silné motory pod kapotou rely špeciálov na jubilejnom 40. ročníku legendárnej Rallye Tatry. Preteky sú súčasťou Majstrovstiev Slovenska (MSR) v rely a Slovenského rally pohára (SRP). "Prihlásených je takmer 70 posádok, z ktorých bude o body do seriálu DMACK rally bojovať 41, vrátane minuloročnej víťaznej posádky Ondrej - Gomori na Mitsubishi Evo IX," informoval TASR riaditeľ pretekov Stanislav Hanzeli.
Svoje prvenstvo z minulosti by chcela získať aj posádka Drotár – Bánoci na škode Fabia WRC, ktorá zvíťazila v roku 1997, či víťaz z roku 2005 Grzegorz Grzyb so spolujazdcom Robertom Hundlom na Forde Focus WRC 08. Na treťom WRC-čku sa predstavia Jaroslav a Erik Melichárekovci s Citroënom C4. Organizátorov teší aj prihlásenie šiestich posádok do triedy historických vozidiel v rámci MSR. "V SRP medzi 24 prihlásenými diváci uvidia napr. vlaňajšieho víťaza Petra Halušku na Seate Ibiza, ale aj čisto ženskú posádku Debnárová – Zemanová na Peugeote 206 či domácich miláčikov - bratov Vallušovcov na Renaulte Clio Ragnoti RS," priblížil Hanzeli.
Do Rallyškoly sa zapísali štyri posádky začínajúcich pretekárov. Okrem nich poteší fanúšikov aj vyše desiatka domácich posádok a pripravovaná autogramiáda najlepších posádok, ktorá sa uskutoční v piatok 26. júla o 16.30 h v obchodnom centre Max. Popri vozidlách súčasnosti budú môcť priaznivci motoristického športu vidieť aj veterány, ktoré sa stretnú na 30. ročníku tatranského zrazu veteránov.
"Verím, že spojíme sily a ukážeme, že vieme pripraviť našu legendárnu rely na vysokej úrovni. Zároveň dúfam, že fanúšikovia a diváci budú disciplinovaní a nedôjde k problémom. Chceme šíriť dobré meno tohto podujatia, ktoré si po neplánovaných prestávkach zaslúži byť opäť súčasťou pohárovej Európy," uzavrel Hanzeli. Program Rallye Tatry sa začína v piatok 26. júla o 18. hodine slávnostným štartom na Námestí sv. Egídia v Poprade, o 19.43. h nasleduje štart prvej rýchlostnej skúšky (RS) Poprad. V sobotu 27. júla sú od 8.16 h naplánované postupne RS Uloža, vojenský priestor (VP) Zaľubica, dve RS Poprad, opäť Uloža, VP, Poprad, Uloža a poslednýkrát VP. Cieľ súťaže spojený s vyhlásením výsledkov bude opäť na Námestí sv. Egídia v Poprade krátko po 17. h.
Vodiči sa však musia pre organizovanie Rallye Tatry pripraviť na dopravné obmedzenia. Z organizačného výboru podujatia informovali, že v meste Poprad bude uzavretá cesta 1/18 v smere od Prešova a od križovatky pri predajni Renault. V smere do Svitu bude uzavretá Partizánska ulica pri budove autoškoly a z opačného smeru od Svitu bude uzavretá cesta až za križovatkou so svetelnou signalizáciou pri Tescu. Obchádzková trasa povedie cez mestskú časť Veľká smerom k letisku až po mimoúrovňovú križovatku Poprad – Západ. Uzávera týchto ciest bude vo štvrtok (25.7.) od 18.30 do 22. h, rovnako tak aj v piatok a v sobotu bude platiť od 8.45 do 15.30 h. V sobotu bude podľa organizátorov uzavretá aj časť cesty medzi obcami Uloža a Nižné Repaše, a to v čase od 7. do 10. h, od 11.30 do 13.15 h a od 14.25 do 16.10 h. Obchádzková trasa povedie cez obce Bijacovce a Brutovce.
 

Vyberte región